Események

ÚJDONSÁG A CERESITTŐL – HOMLOKZATTISZTÍTÁS

MILYEN TERMÉKEKBŐL ÁLL A HOMLOKZATTISZTÍTÓ RENDSZER?

A Ceresit homlokzattisztító rendszere az alábbi termékekből áll, a felhasználás javasolt sorrendjében:

  1. Ceresit CT 98 Felülettisztító koncentrátum
  2. Ceresit CT 99 Alga- és gombásodásgátló koncentrátum
  3. Ceresit CT 9 Felületimpregnáló anyag
  • Vagy ha újraszínezné a homlokzatot, impregnálószer helyett használja a Ceresit CT 48 öntisztuló szilikon festéket!

MIÉRT SZÜKSÉGES IDŐNKÉNT A HOMLOKZAT TISZTÍTÁSA ÉS FELÚJÍTÁSA?

A külső hőszigetelő rendszer (ETICS) záró rétegét, és így a homlokzat megjelenését több minden károsíthatja: például az úgynevezett városi szennyeződések (por, szmog), szerves eredetű szennyeződések, valamint algásodást, gombásodást okozó spórák.

Mivel az épület homlokzati bevonata nemcsak az esztétikus megjelenés miatt fontos, hanem mert védőréteget is jelent az időjárással és a külső tényezőkkel szemben, ezért érdemes tartósságot és erős ellenállást biztosító termékeket alkalmaznunk.

Ismerje meg videónkból a homlokzat tisztításához, felújításához javasolt termékeinket és azok alkalmazását!

HOGYAN ÉRDEMES NEKILÁTNI A FELÚJÍTÁSNAK?

  1. Tisztítsa meg a homlokzatot a szennyeződésektől: permetezővel vagy ecsettel vigye fel a Ceresit CT 98 koncentrátum vizes oldatát – a termék műszaki adatlapján írt hígítási javaslatot betartva –, majd mossa le a felületet nagynyomású mosóval.
  2. A teljes száradást követően permetezze a Ceresit CT 99 vizes oldatát a felületre – a termék műszaki adatlapján írt hígítási javaslatot betartva. Az alkalmazás közben használjon védőkesztyűt, védőszemüveget és maszkot!
  3. Kb. 8 óra hatóidőt követően döntse el, hogy megfelelőnek találja-e a felület színét vagy inkább újrafestené azt.

Ha a fenti lépésekben a szennyeződéseket sikeresen eltávolította és az alapszín megfelelő, alkalmazza a Ceresit CT 9 impregnálószert, permetezővel vagy ecsettel felhordva (hengerrel is lehetséges, de a termék állaga miatt kevésbé javasolt).

Amennyiben szeretné a homlokzat színét megváltoztatni vagy felfrissíteni, illetve abban az esetben, ha a felületen mechanikai sérülések is javításra kerültek, a CT 9 impregnálószer alkalmazása helyett alapozza a felületet Ceresit CT 17 oldószermentes mélyalapozóval, majd a megfelelő struktúra kialakítása után vigyen fel Ceresit CT 48 öntisztuló szilikon homlokzatfestéket a kívánt színben. Élénk színek esetén sem kell kompromisszumot kötnie, mert a napsugárzás okozta fakulás, elszíneződés ellen a Ceresit CT 110 SOLAR PROTECT elasztomer homlokzatfesték kiváló megoldást jelent. Ismerje meg a CT 110-et rövid bemutatónkból, az oldalon lejjebb görgetve!

MILYEN SZÍNEKET VÁLASZTHAT
A HOMLOKZATRA A CERESIT KÍNÁLATÁBÓL?

A Ceresit Colours of Nature® palettája több, mint 500 színárnyalatot kínál, és a Ceresit CT 48 öntisztuló szilikon homlokzatfestékhez ezek bármelyikét választhatja. Sötét vagy intenzív színek (Intense színskála) esetén a Ceresit CT 110 SOLAR PROTECT elasztomer homlokzatfesték alkalmazását javasoljuk.

Hogy tartósan elégedett lehessen a végeredménnyel, javasoljuk, hogy a döntéskor vegye figyelembe a helyi adottságokat (például az épület napos vagy árnyékos oldaláról van szó, mennyire tűzi a nap az adott falrészt; az épület közel van-e erdőhöz, vízparthoz; stb.) és a színkártyán feltüntetett világossági értéket (HBW) – szükség esetén kérje szakértő segítségét!

Ismerje meg az Éltető Színeket – a Ceresit vakolatokhoz és festékekhez hozzáadott, speciálisan kiválasztott pigmentek kombinációját! Ezek a pigmentek élénk és pompás színeket eredményeznek, melyek rendkívül ellenállók. 

  • megnövekedett színstabilitás & tartósság
  • napsugárzás elleni kiemelt védelem
  • időjárásálló: fény, csapadék és hőmérsékletváltozással szemben

HOGYAN VÉDEKEZHETÜNK A NAPSUGÁRZÁS NEGATÍV HATÁSAIVAL SZEMBEN?

Amennyiben az épület erős napsütésnek kitett oldalát festi át – főleg, ha sötét vagy intenzív színt választ –, a Ceresit CT 110 Solar Protect alkalmazását javasoljuk.

Az élénk színű homlokzatokra leselkedő veszélyek közül az egyik legfontosabb a napsugárzás negatív hatása. A közvetlen napfény felmelegíti a sötét színű homlokzatokat és tönkreteszi a polimer kötéseket, emiatt a sötét homlokzatokon – a megfelelő befejező réteg hiányában – gyakran megfigyelhető a fakulás, elszíneződés, leválás vagy repedezés. A CT 110 homlokzatfestékben megtalálható UV Protect Technology megoldást jelent a napsugárzás negatív hatásainak – a szabad gyökök és az UV-sugárzás – ellensúlyozására.

Építőanyag webáruház