WST Kft. technológia fejlesztéssel járó telephelyfejlesztése

  • a kedvezményezett neve: WST Kft.
  • a projekt címe: „WST Kft. technológia fejlesztéssel járó telephelyfejlesztése”
  • a szerződött támogatás összege: 57.329.909,- Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban): 70,00 %
  • a projekt tartalmának bemutatása:

A WST Kft. 2021. októberében 57,33 millió forint európai uniós támogatást nyert Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében megjelent, „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című pályázati kiíráson. A 81,9 millió forint összköltségvetésű, Salgótarjánban megvalósuló beruházás a meglévő telep területén, acélszerkezeti váz felhasználásával raktár bővítést, 15kWp teljesítményű napelemes rendszer kiépítését és 2 fő szakmai képzését tartalmazta, valamint 1 db homlokrakodó, 1 db Statikus rakodómérleg, 1 db elektronikus polccímke rendszer és 1 db targonca beszerzésére irányult.

 

A WST Kft. általános építőanyag kereskedésként építőanyagok és tüzelőanyagok forgalmazására jött létre 2016. szeptemberében. Kedvező áron, magas minőségű építőanyagokkal látjuk el Nógrád megye építkezni, vagy felújítani vágyó lakosait, vállalkozásait, illetve a vásárlók számára szakértői tanácsokkal is szolgálunk. Széles áruválasztékkal, kedvező árakkal, kényelmes parkolási és rakodási lehetőségekkel várjuk a vásárlókat. A klasszikus építőanyagok mellett tüzelőanyagok és fürdőszobakellékek értékesítésével is foglalkozunk, 2020-ban elindítottuk az online értékesítés lehetőségét is.

 

A folyamatosan bővülő igények kielégítése céljából az építőanyag kereskedelmi tevékenységünk kapacitás bővítését határoztuk el, melyre több elemből álló projektet dolgoztunk ki.

 

A meglévő telephelyünk területén acélszerkezeti váz felhasználásával raktár bővítést valósítottunk meg 940m2 területen. A telephely bővítés mellett a technológiai és humánkapacitásokat is bővítjük. A projekt keretében a telephely energetikai ellátásának biztosítása érdekében 15 kwp teljesítményű napelemes rendszer kiépítését illetve 2 munkatárs szakmai képzését valósítottuk meg.

 

A beruházás technológiai fejlesztése keretében 1 db homlokrakodó, 1 db statikus rakodómérleg, 1 db elektronikus polccímke rendszer és 1 db targonca beszerzését valósítottuk meg.

 

A fejlesztés az építőanyag kereskedelmi tevékenységünk raktározási kapacitásunk bővítését, illetve a kereskedelmi tevékenységünk technológiai korszerűsítését szolgálja. A vevőink magasabb színvonalú kiszolgálását, a gyorsabb ügyintézést és tevékenységünk átlátható bővítését szolgálja a fejlesztés. Vállalkozásunk humánerőforrását fejlesztettük, az alkalmazottak korszerű, magas színvonalú gépekkel végzik a raktározási, értékesítési tevékenységet. A fejlesztés hozzájárul cégünk forgalmának növeléséhez, a nyereséges gazdálkodás fenntartásához, az alkalmazotti létszám megtartásához, bővítéséhez.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

 

  • a projekt befejezési dátuma : 2022. december 27.
  • projekt azonosító száma: GINOP-1.2.16-22-2023-02471